Nieuwe Leden


Informatie nieuwe ledenLeeftijd van de hond


Je hond moet alle basisinentingen gehad hebben om te kunnen starten. Hij is dan ongeveer 12 weken oud. Hoe vlugger je start, hoe beter, want op die leeftijd wordt het karakter van je hond gevormd.


Wacht niet met naar de hondenschool te gaan tot er zich problemen gevormd hebben! Wij kunnen je dan misschien niet meer verder helpen. Voorkomen is beter dan genezen! Onze hondenschool helpt gedragsproblemen te voorkomen, om ze te genezen heb je misschien individuele begeleiding nodig en dat is dikwijls een kostelijke zaak. Om die reden bekijken wij voor elke hond ouder dan 6 maanden of ze kunnen, desnoods met de nodige bijsturingen, starten op de hondenschool.  Waar en wanneer?

 

Je kan je iedere zondag van 10 uur tot 12 uur inschrijven op onze hondenschool.  Je komt je best zo snel mogelijk inschrijven bij ons op de club, dit is, zo gauw als je weet dat je bij ons wil starten. Dit kan zelfs al voor de geboorte van je hond. Wanneer je start, of wanneer je komt inschrijven, hebben we je blauw inentingsboekje nodig. 


Door de Covid-19 situatie lopen de inschrijven momenteel online.

Klik hier om je in te schrijven.Wanneer zijn de lessen?

 

Je eerste les is een speciale les waarin nieuwe leden alle informatie krijgen over het clickersysteem. Ook krijg je vele tips mee over de opvoeding van de hond bij jou thuis. Bij je inschrijving wordt je meegedeeld wanneer je introductieles plaats vindt.


De volgende les ga je naar de startersklas, diens lesuren kun je hier vinden.


Als je door omstandigheden een les moet missen, is dat helemaal niet erg. Maar hoe meer lessen je bijwoont, hoe vlugger je vorderingen maakt en hoe vlugger je kan doorschuiven naar een hogere groep. Oefeninging baart kunst: ook thuis oefenen is een absolute must.Wat moet ik meebrengen naar de les?

 

  • Je aangekocht lesmateriaal (clicker, polsbandje, balletje);
  • Een gewone halsband en een leiband (geen automatische oprollijn!);
  • Hap-slik-weg-beloningssnoepjes: deze moeten klein genoeg zijn, want als je hond moet kauwen op het snoepje is het te groot;
  • Het blauw inentingsboekje (√©√©nmalig);
  • Je hond (uiteraard).


Wanneer je bent ingeschreven, kun je  hier ons welkomstboekje downloaden! Lees dit goed door, want hier staat nuttige, en vooral belangrijke, informatie in voor de opvoeding van je viervoeter.


Tot Snel !